söndag 31 mars 2013

Bilder

De två översta bilderna har jag fotat. Men sedan är det lilla E. på bilden (!) som fotograferat resten. En Bild således på vardagsrumsbordet! (hans bilder var mycket bättre - dock hade jag kanske stängt dendär dörren.)

Sommartiden!

Vi åkte till kyrkan i full fart!

Där satt x antal människor och åt frukost.

Vi övade på dagens sånger.

Lite efter 11 startade gudstjänsten - som för övrigt var suveränt BRA!

 Min moster ledde gt - med temat fÖrlåt eller förlÅt. Vi sjöng : dina händer är fulla med blommor.

Sedan blev det open-stage. Tyvärr har jag inga bilder från densamma.
Men jag kan försöka förklara några nummer.
 Några av mina favoriter från idag: -min kusindotter stod på huvudet OCH snurrade runt. Hon är liten, har ljust lockigt hår och mycket vackra ögon.

 -lilla L. som gjorde en spontanare till allra allra först!

 -en programpunkt som bestod av att 4 frivilliga kallades upp(!) ombads smörja näsan med vaselin och sedan knäböja framför tallrikar med bomullsbollar (10 st.) som det skulle förflytta från bord till tallrik. Alla deltagande råkade vara män i mogen ålder. Mycket underhållande och mycket fina insatser av männen. En jämn kamp! Jag är speciellt glad över att de vågar bjuda på sig själva - TACK!

 En dramatiserad bibelberättelse med överstepräst, hedningar, mera präster och en massa judar, förlåten fanns också på plats. I slutet av dramat rämnade förlåten och hedningarna som spelades av stora E. samt kusin A. sprang fram ( i slowmotion - till Vangelis: chariots of fire) för att få tillbe precis som alla andra. Jesu död på korset gjorde det möjligt för dej och mej att komma ända in i det allra heligaste, komma nära Gud. Det var så fint och bra förklarat.

 Efter dramat fick alla skriva en förlåtelselapp och spika upp den på ett kors. Tårarna började rinna när jag såg mina fina vänner stora och små spika på korset. Jag spelade: Det vackraste ord som jag vet, förlåt. Johan och Freppi kom också med på bas och gitarr - så fint. Till sist sjöng vi: Spikarnas lovsång.Trummisen hängde på (tack Macko). Den sången är så stark! Tack Jesus för att jag är förlåten! Tack för vad du gjort för mej!

 Lyssna till sången från Golgata,
hammarslagen ekar än idag.
En sång om befrielse, en sång om triumf.
Min skuld är utplånad ondskan avväpnad.

Spikarna bultades genom hans kropp,
han plågades när korset restes upp.
Jag är så tacksam, han tänkte på mig,
 när Jesus dog drogs ett streck över mon skuld.

Jesus slet av dödens bojor och band.
Samma kraft är verksam än idag,
 en kraft till befrielse, en kraft till triumf.
Tillsammans med Jesus, har jag fått nytt liv.

Jag är förlåten Jag är förlåten Jag är förlåten Jag kan gå fri!


 Spikarnas lovsång genomtränger mig
 Spikarnas lovsång befriar mig
 Du är förlåten Du är förlåten Du är förlåten
 Du kan gå fri, du kan gå fri! (Text och musik: Niklas Hallman)

Lördag

Vi åt en fin frukost faktiskt. Sedan hjälpte storsyster lillebror med påskhäxutstyrseln. Jag lade makeupen. Sedan droppade det in häxor, katter, kaniner m.m. i en jämn ström. Jag gjorde stan ett varv och dumpade ombyteskläder åt mellanbrodern i Sionkyrkan. Fast pojken såg jag inte röken av. Han lär ha det bra dock... Hemma åt vi god-god mat. Tjöte, päärona och en mustapekkasås. Sedan försvann storasyster till EC och mannen till Södra Vallgrund och en fyr där. Jag och lilla E. åkte till påskbrasan inne i Kvevlax. Sedan hann jag ännu in till m&p som packade för resa till Äkäslompolo. Och ännu till lillasyster. Städade. Poppade popcorn och såg med ett öga på Fångarna på fortet. Hämtade stora tjejerna från Vasa på seinon. Här till sist ska ni få en bild som jag tagit alldeles själv igår!

lördag 30 mars 2013

fredag 29 mars 2013

Skiidase.

Ägg till frukost. Brasa i öppna spisen. Besök hos syster som e pipi. :-( Testade lusthuset hos m&p. Skidtur 10 km. Två vurpor för mej. En rejäl vurpa för maken. Jag ropade:-oj va synd! (då jag tyvärr missade själva fallet). Men sen märkte jag att han hade ont och erbjöd mina sympatier. Mat från gårdagens bjudning. Maken trixade till en egen variant som blev väldigt god. Städrycket. Syster nr.2 med familj på besök. Uppvisning av diverse konster,stod systerson- och dotter för :-) Glass med chokladsås och hackad choklad. Till detta serverade maken varm choklad att dricka. Sett nästan alla gamla filmklipp på datorn. Mysigt med minnen - tyckte lilla E. Stora E. hos kompis. Mellan på EC i Vasa sedan igår kväll. Nu natt.

Loppis Påksholmen 2012

I somras hade vi ännu ett välbesökt gårdsloppis på Påksholmen. Klicka för att få bilderna större. Nytt loppis i sommar - juli - en söndag. Typ 14.7?

Kusiner

Hittade en så ljuvlig bild på systerdotter och min yngsta son! Från 2009.

torsdag 28 mars 2013

Oh the Joy!

Så utbrast jag när rektorn meddelade att vårt skolmusikdeltagande sponsoreras med 500 e av TGS hem o. skola. Jippiiii! Jag fick krama samma rektor som tack då hon i egenskap av "högsta hönset" värpt snyggelisnygga Mignon-ägg. Många dessutom! Jag åt mitt på en rast och det lär väl mätta mej för hela påskhelgen. I alla fall behöver jag inte fler chokladägg. Vi fortsatte att äta hos kära mamma och pappa. Mamma bjöd oss på lammkött,tzatziki,ris, grönsallad. Fyllda ägghalvor och till efterrätt pavlova i två varianter, en med hallon och jordgubbar och en med mango,kiwi och passionsfrukt. Bägge var fyllda med citronkvarg och vispad grädde. Sedan for jag hem och bytte om och så vidare till Getsemaneafton i Kuni. Dan Bertlin talade och det gjorde han bra! Om hur viktigt det är att förlåta och släppa sådant som man går och stör sig på hos en annan människa. För DIN egen skull! Och att inte tala illa om andra människor. Japp. Sedan var det nattvard. Jag sjöng: Passionspsalm med text och musik av Maria Gustin-Bergström. Skulle gärna ha lagt in den här men den finns på spotify med: Tabernaklets kör (!) på albumet : När jag ser din himmel. Nu är jag hemma.

onsdag 27 mars 2013

Böllor

Idag har jag tillsammans med elever sjungit: " Vår tupp är död " för kökspersonalen. Sedan önskade vi glad påsk och bjöd på godis. Köksorna tyckte att vi skulle ta repris för hela skolan - det tyckte inte eleverna. Nå, hursomhelst. De fick också godis. Eleverna alltså. Jag har städat upp bland en massa papper.(böllor) Jag är inte klar. Mannen kom hem sent och kaputtade på sängen. Där ligger han ännu. Han kanske piggnar till framåt småtimmarna. Stora kom nyss hem från en kväll med kompisarna. -Oj, oj va e en klocko riktigt? (maken) -Hödu ja sko måst slipp ti datorn ja(maken) Jag åt just en bit bondost m. äppelmos på. Jag älskar bondost! I morgon är en annan dag.

tisdag 26 mars 2013

Vill du plocka fjädrar....

I natt låg min sminkväska ute i bilen. Jag fick sminka mej när jag kom fram till skolan. Skulle avslutningsvis lägga på mascara. Mascaran hade frusit och borsten lossnade med ett förargligt plopp-ljud. Naken-fis-frans. Klass två gjorde rytmövningar och var väldigt duktiga på det. Sedan testade de ukulele. Jag presenterade också en sång från Pettson och Findus sångbok; vill du plocka fjädrar. Lyssna gärna på dagens visa - lägger sången dit. De övriga klasserna övade för musikcafét. Sedan hade vi skolmusikövning. Hemma igen lite matlagning. En hel kyckling stektes i ugnen + batat och potat. Jag plockade upp fina Y. från Sale och så åkte vi in till Vasa. Sprang in till Citymarket och köpte inneskor och sedan vidare till simhallen. Där väntade M. och A. Vår kvinno(cell)grupp skulle gymma. Lite borta kände vi oss nog. Det var också rätt trångt om saligheten i simhallens källare - men vi pinnade på bra. Och fick oss några goda skratt på köpet. Efteråt fikade jag och M. Nu är jag mör och skönt trött. Tack för idag.

måndag 25 mars 2013

Underbara kvinnor vid vatten

Det är så ljust och soligt ute nuförtiden! Man känner faktiskt livet i sig! En helt vanlig måndag. Men, sen blev det vattengymnastik vid Norrvalla. 12 kvinnor + 12 superböjliga skumstänger även kallade: vattenorm / snabel. Lägg därtill att vi skulle placera snablarna mellan benen på oss själva. Och cykla fram i vattnet. Snabeln stack upp framtill. Och det fick oss osökt att tänka på olika små och stora snablar. Det såg inte klokt ut! Min fina-fina kör gladde mej ännu en gång. Jag fick ett fint påskkort. Eller snarare plansch i A3 storlek - med komplimanger och fina små bilder. Ska fota av planschen så du får se.

söndag 24 mars 2013

Söndag

Idag började dagen med gudstjänst. Det var åsnan med Jesus på ryggen, och barn som viftade med palmkvistar och bredde ut kläder. Min fina-fina moster är påhittig och driftig som få och det var hon som kommit på idén. Vi sjöng: det är fest,det är jubel och glädje! Sen sjöng vi: korset där Jesus gav sitt liv. På eftermiddagen körde jag och älsklingen iväg norrut. Vi gjorde en kort visit hos svärföräldrarna. Älsklingen blev kallad "lille Jocke" av sin far. :-) Sedan åkte vi och tittade på den färskaste lilla släktingen. En pojkkusin som snart blir 2 veckor gammal. Jag fick hålla honom! Myyysigt! Han även träffa bägge mina svågrar. De visade diverse nyförvärv, nykluven ved och en stor kagge med gift som hade kostat 180.- Sedan gjorde de och sade sånt som jag av hänsyn till deras närstående inte kan skriva om här. Skulle gärna göra en dokusåpa där deras vardag skulle skildras. Det skulle bli stor succé garanterat!!! Vi fortsatte norrut och körde ut till Storsand. Plumsade i snö, vandrade på isen. Jag ritade i snön. Frös. Och väntade på das fika. Kall Starbucks latte och havrekex. Mannen fotograferade olika snö- och isformationer. Bah. Jag pratade med goda vänner och sedan åkte vi hemåt. Avrundade ikväll med att slå tårna i en hantel. AJ!!! Nu har jag kikat på bilderna jag fotade av vardagsrummet i morse. Och det finns inte en enda som är bra. Men här kommer en bild från snöplumsandet.

lördag 23 mars 2013

En ledig lördag

Mannen frågade av mej medan jag låg i sängen i morse: -vad har du för planer idag då? -städ, svarade jag då. -det låter som en bra plan, svarade mannen. Efter det störtade han ut i skogshuggarmundering och väckte upp min lillasyster som skulle få ha sovmorgon! Motorsågsvrål är svårt att ignorera. Nå jag satte igång med att städa - överallt. Men inte blev det klart idag heller. Kl.13 for jag till stada och hämtade hem bordet med stort B. Det var fortfarande fint! Ett varv till Mini-Mani och 3 sprayburkar senare till Adam&Ewa. Där köpte jag ett Vbl från min mosters mans födelsedatum och år! Ganska otippat. Men det blev en fin present till honom. Hemma igen fick jag hjälp med att bära in bordet. Såg direkt att det passade bra i "finrummet" nere. Syster L. kom för att beskåda underverket. Gjorde pollock + ris. Mannen och äldsta sonen körde ved. Vi åt. Sedan vidtog en flyttrumba som inte gick av för hackor. :-) Stora E. hjälpte mej. Allt utom tramporgel och öppen spis bytte plats. PIANOT lyckades vi också flytta! Ringde syster A. och bad henne komma och kolla resultatet. Hon kom med glädje och tyckte nog att det blivit fint! Tillsammans firade vi earth hour. Vi drack te, åt glass. Krossade porslin (det var så mörkt), kissade i värmeljussken (lilla E.)Spelade ukulele (jag, syster, man och son). Sjöng! Sedan avslutade vi med att sjunga igenom skolmusik-sverige-potpurriet. Skulle vi haft lampor och andra mackapärer på skulle alla ha suttit vid olika skärmar och förstås TV:n. Och nu vill jag avsluta med ett löfte om bilder av det "nya" finrummet i morgon.

Gula tänder

Mamma varför är din tand så gul? En liten enkel fråga. Kanske inte skulle skratta så mycket? Av hänsyn till familj, vänner, kollegor, elever.... Igår stod fina militärgossar och samlade in pengar till krigsveteranerna. Jag tycker det är pinsamt att gå förbi och inte ge pengar. Men efter att ha gett slantar på två ställen var det slut i min börs - och då känner jag att jag borde förklara att jag gav pengar tidigare på att annat ställe... Stora problem jag har. Så då kunde jag inte gå in till Holms. För där stod det också en man med bössa.

fredag 22 mars 2013

Sopor

En fin dag går mot sitt slut. Jag hade förmånen att ha dubbeltimme med mu1 gruppen i gymnasiet. Vi hade olika uppgifter att bita i. Men det roligaste var ändå gitarrspelandet. Ett arr för 4 gitarrer, där vi spelade temat från James Bond. Vilken hit!!! Sedan övervakade jag studentskrivning för (inte ensam) 63(!) elever och tyckte synd om dem då de verkade vara många som var sjuka. Mycket skrällhosta och mycket snor... Handlade på S-market. Mötte upp sonen efter avklarad praovecka. De 2 senaste dagarna på dagis :-) Fick förmånen att byta bil med mannen och sköta om ett återbesök med citroenen vid besiktningskontoret...... Medan vi väntade på Johan slängde jag skräp i roskisen. En container. Fick syn på en söndrig gammal provdocka. Kände att nu är det dags att ge efter för impulsen och dök således efter dockan. Drog ut dockan med stativ och påbörjade vandringen tillbaka mot min bil och den stackars sonen - som viftade avvärjande med bägge händerna. Jag kände mig så glad! Tog mannens bil och åkte hem. Fixade med skolmusik. Åkte och besiktade bilen. Så nu är det bara att köra... For via röda korsets loppis (naturligtvis) och hittade ett jättefint bord. Nu har jag degat. OCH sett en mycket bra film med Will Smith; Seven Pounds. Tack för idag!

torsdag 21 mars 2013

Move

I morse konstaterade vi en aning upprört att vi var inte mindre än 3 medlemmar av familjen som hade planerat in morgondusch. Allt ordnade sig fint ändå - tjejerna satte nya duschrekord och mannen skrev jobbgrejer och hann inte duscha alls. Sedan blev jag "paff" då jag insåg att - jomenvisst - inga sjuor i den sista perioden. Så nu har de ynka 2-3 ggr kvar med mej. Buu. Tiden bara rusar iväg. Kökspersonalen påminde mej om att jag bett dem spara konservburkar modell större - nu hade de en nätt samling till mej. Jag ska spraya en del och lägga tyg på några. Bra förvaring! Så har jag sjungit och spelat allt vad tygen hållit x timmar. Jag var till bibban och fjärrlånade en ljudbok. Författaren heter Karin Wahlberg. Jag har lyssnat till 2 böcker nu och fallit för Karins sätt att skriva - samt uppläsarens (Torsten Wahlund) tolkning. Som avslutning ett pass med utmanargruppen i Move. Nöjd och svettig hem. In till Sale med finkappa upptill och sportskor samt tights nedtill.... Och god mat hemma bjöds av älsklingen OCH en blombukett. Så härligt efter vissa utmaningar i vardagen och relationen. Livet alltså - gott folk. Annars tänkte jag på min begravningsmusik idag. Älskar förstås många olika stycken men en favorit är The Bridges of Madison County love theme som heter : Do eyes samt ledmotivet ur Forrest Gump. Lyssna gärna på dessa stycken. Jag vet att min pappa har samma favorit från The Bridges. Älskar honom för det - också! En skön kväll till dej!

onsdag 20 mars 2013

Fullt pådrag

Idag har det varit full rulle från morgon till sen kväll. Städade litet lätt (moahahahhaaa) före jobbet. Förde en glömd bok åt lilla E. Hade tillvalsmusik med åk 8. Vi hade en riktigt lyckad första timme - den andra timmen blev inte lika tjolahopp - men ok. Sprang över till gymnasiet. Hade en pianoelev. Hade skolmusikövning. Lärarmöte. Åkte till Kuni Betesda och bandade in stämmor för en körhelg. Åkte till grillen och köpte franskisar. Såg en dansk bonde på yle5. Nu har jag sett ett klipp med knäppa getter och deras ännu knäppare läten. Gonatt! PS. Här hemma har det varit vägmöte och min älskling hade i brist på pärlsocker strött linfrön på bullarna. Att sånt. DS.

tisdag 19 mars 2013

Jag blev glad!

Måste berätta att jag blev glad idag. Över flera olika saker. 1.En musikerkollega som är så briljant, talangfull och har ett så behagligt sätt. Henri Aalto heter mannen. Han var med i dagens skolföreställning av "En midsommarnattsdröm" i Korsholms kulturhus. Jag lyfter på hatten för Henkka och det arbete han gör. 2.På väg nedför trapporna i Korsholms högstadium Norra Övre (?) och där inristat i trappräcket läser jag : "RÖV". Det lilla inristade ordet gjorde mej väldigt glad. 3.På Sale hör jag ett härligt skratt från kassatanten. Som visade sig vara Jakob i gruppen KAJ. Han fick mej att må ännu bättre - när jag hörde skrattet eka från kassan. Han sa att han brukar skratta åt kunderna. 4.På vägen hem mötte jag Wik&Ströms rödvita buss. Den kördes av en bussig karl - som i ett annat liv kunde vara filmstjärna - han glänste ikapp med solen, bussen och de ubersnyga solbrillorna han bar - var liksom pricken över I.